top of page
  • Foto van schrijverRedactie

‘Het is goed dat IJsselheem buurtbewoners bij de plannen betrekt’


Wilfred ten Have


‘Omdat mijn oom medeoprichter en beheerder was van de naastgelegen speeltuin, ken ik de HBS al sinds ik een klein jongetje was’, aldus Kampenaar Wilfred ten Have (55 jaar). ‘Zelf ben ik ondertussen ook alweer zo’n 25 jaar onderhoudsman van de speeltuin en vanuit die achtergrond ben ik vanzelfsprekend benieuwd naar de nieuwe bestemming van dit prachtige pand.’


Passende bestemming

In de afgelopen jaren zijn al veel opties voor de HBS de revue gepasseerd, zo vertelt Wilfred. ‘De opgebaggerde IJsselkogge zou hier tentoongesteld worden. Er is gesproken over een wasmachinemuseum. En ik hoorde dat iemand hier zijn oldtimers wilde showen. Eerlijk gezegd vind ik de komst van 44 appartementen voor Kampenaren met een intensieve zorgvraag wel een passende bestemming. Zo blijft het gebouw in oude stijl en wordt het pand ingezet voor de toekomstige bewoners en de omgeving. En natuurlijk is het sowieso fijn dat de HBS niet opnieuw op de slooplijst komt te staan.’

Integrale aanpak

Als het aan Wilfred ligt, krijgt niet alleen de HBS een nieuw jasje. ‘Het lijkt mij een goed idee om meteen ook de omliggende stukken grond, zoals de joodse begraafplaats en de zijstraten, aan te pakken. Verplaats bijvoorbeeld de ingang van de parkeerplaats van de poli, zodat er een groot autoluw gebied ontstaat. Door zo’n integrale aanpak krijgen de toekomstige bewoners een rustige woonomgeving en kunnen zowel zij als de buurtbewoners veilig oversteken.’


Wijk erbij betrekken

Het feit dat IJsselheem geïnteresseerden uitnodigt om mee te praten, valt bij Wilfred in goede aarde. ‘Zelf woon ik ook in deze wijk en ik voel me betrokken bij de ontwikkeling van dit stukje Kampen. In mijn ogen kan het gebied rondom de HBS een mooie overgang gaan vormen tussen Kampen-Centrum en Kampen-Zuid. Graag stuit ik de volgende co-creatie bijeenkomsten weer aan.


Heeft u ook een band met de HBS? Vertel ons uw verhaal op het forum


Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwe co-creatie bijeenkomsten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief op hbskampen.nl

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page