top of page
  • Foto van schrijverRedactie

‘Mooi dat er hier plekken voor deze doelgroep worden gecreëerd’Arne Hup en Jaap van der Weijde

‘Nee, meneer Van der Weijde is niet mijn vader of grootvader, haha. We stonden net naast elkaar tijdens de introductie door IJsselheem, en toen ik hem aanbood om iets te drinken te halen, zijn we in gesprek geraakt’, aldus Arne Hup. Als business controller bij IJsselheem had Arne al van het project in de HBS gehoord en vanavond wilde hij even met eigen ogen de co-creatie bijeenkomst gadeslaan. Gezien zijn jonge leeftijd is Arne (33 jaar) nog lang geen potentiële bewoner voor de nieuwe appartementen die hier worden gerealiseerd. Meneer van der Weijde is dat met zijn 85-jarige leeftijd wel, maar hij en zijn vrouw zijn nog niet zover, zo laat hij onmiddellijk weten.


Sociale sfeer

‘Mijn vrouw en ik hebben op dit moment gelukkig nog geen intensieve zorg nodig en dus zijn we geen gegadigden om hier te komen wonen. We wonen nu al bijna 60 jaar met veel plezier in ons huis aan de Cellebroedersweg in Kampen. We zitten middenin de binnenstad en genieten van het levendige karakter en de sociale contacten in onze straat. Ik kwam hier vanavond puur uit nieuwsgierigheid, want ik ben benieuwd hoe het pand opnieuw ingedeeld gaat worden. Ik kan me voorstellen dat zo’n sociale sfeer als bij ons in de straat ook in de HBS kan ontstaan tussen de bewoners onderling. En dan kan de gezamenlijke binnentuin een mooie ontmoetingsplek worden.’


Mooie nieuwe bestemming

Meneer Van der Weijde glimlacht. ‘Het grappige is dat mijn vrouw al in 1957 in dit pand de avondschool heeft gevolgd. De HBS maakt echt onderdeel uit van Kampen en ik ben dan ook blij dat hier geen dure particuliere appartementen komen, maar dat deze locatie een functie krijgt waar mensen met een intensieve zorgvraag hun oude dag op een plezierige manier kunnen slijten. Zoals gezegd blijven mijn vrouw en ik vooralsnog met veel plezier in ons huisje in de binnenstad wonen. Maar mocht het zover komen dat we wel intensieve zorg nodig hebben, dan lijkt een appartement in dit prachtige gebouw dichtbij het centrum me ideaal.’217 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page