top of page

Ontwerpsessie Social Hub Kampen – het eerste schetsontwerp!

Het is zover! De eerste visie op het ontwerp voor de Social Hub Kampen is gepresenteerd aan de partners rondom het Engelenbergplantsoen; IJsselheem, PGVZ, Philadelphia, speeltuinvereniging De Speelpoort, de Engelenbergschool, Het Notarieel en omwonenden.

 

Eerst naar Brussel …

Voor het zover was zijn de verkeersdeskundigen van Mobycon onlangs eerst afgereisd naar Brussel voor het CVS23 congres. Zij werden uitgenodigd naar aanleiding van de paper ‘Social Hub Kampen’ over het ontwerpend onderzoek.

 

Er werden reacties en ideeën opgehaald over gezondheid, inclusiviteit en leefomgeving in relatie tot mobiliteit en de inrichting van de openbare ruimte. Waar kan dit hand in hand gaan, en waar botsen de belangen? Hoe kunnen we hiermee omgaan? Voor en van wie is de openbare ruimte en hoe kan groene inrichting en inclusiviteit hier een (betere) plek in krijgen? Samen met de deelnemers werd kritischer nagedacht over de valkuilen en versterkers om dit vervolgens mee te nemen in de vervolgstappen om te werken aan een Social Hub Kampen.

 

Er werd zeer positief gereageerd door de deelnemers. Alle kennis en ideeën worden meegenomen met het ontwerpend onderzoek voor de Social Hub Kampen.  


… Toen naar Kampen

12 januari jongstleden kwamen diverse betrokkenen bij elkaar voor een volgende ontwerpsessie.Als eerste werd het vervolgonderzoek gepresenteerd waar vooral de aandacht lag op de drie belangrijke thema’s die uit de profielschetsen van de vorige sessie naar voren zijn gekomen:

  • veiligheid

  • activatie

  • vertrouwd

Deze thema’s zijn belangrijke thema’s voor de doelgroepen - ouderen met een intensieve zorgvraag en schoolkinderen - om in het ontwerp aandacht aan te besteden. Op basis van deze thema’s is gekeken naar de bestaande situatie en de toekomstige situatie.Er is met elkaar gekeken naar het ‘wensbeeld’ (> 2035). Dit is een vooruitstrevend scenario; technisch wel mogelijk maar zeer hoge kosten. Daarnaast is ook het ‘streefbeeld’ (2030) gepresenteerd. Het is een realistisch scenario en zorgt voor een grote verbetering van de brede mobiliteit.Er zijn veel positieve reactie gekomen op de eerste visie op het ontwerp, en ook hier en daar goede feedback. Met behulp van stellingen werden bij de partners feedback opgehaald. Eén van de stellingen luiden bijvoorbeeld: Een herkenbare rondwandeling die verschillende groene plekken met elkaar verbindt is een waardevolle toevoeging. Ook werden de onderwerpen openbaarheid, parkeren, schoolzone, fietsroute, etc. met elkaar besproken.

 

Een geslaagde en interessante bijeenkomst! Met de opgehaalde feedback gaat men aan de slag om het eerste ontwerp van de Social Hub Kampen een stap verder te brengen. 8 maart aanstaande staat een vervolgsessie ingepland om de partners op de hoogte te brengen hoe de feedback is verwerkt en hoe het vervolgproces eruit gaat zien. Bent u ook benieuwd? En wilt u aansluiten, laat het ons weten!

312 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page