top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Sleuteloverdracht De HBS Kampen aan IJsselheem


Wethouder Jan Peter van der Sluis overhandigt een symbolische sleutel van De HBS Kampen aan Karin Leferink, Raad van Bestuur van IJsselheem (midden), Egbert den Engelsman, directeur Bedrijfsvoering en Vastgoed (rechts) en aan Joke Wijnberger, directeur Thuis en Herstel (links).


De voormalige HBS in Kampen is op vrijdag 2 december formeel overgedragen door de gemeente Kampen aan IJsselheem. IJsselheem is nu officieel eigenaar van het historische pand aan het Engelenbergplantsoen. Ter gelegenheid van deze mijlpaal overhandigde wethouder Jan Peter van der Sluis een symbolische sleutel aan Karin Leferink, Raad van Bestuur van IJsselheem, Egbert den Engelsman, directeur Bedrijfsvoering en Vastgoed en aan Joke Wijnberger, directeur Thuis en Herstel. Leferink: “We kunnen nu eindelijk écht aan de slag met de transformatie van De HBS naar een toekomstbestendig thuis voor oudere Kampenaren met een intensieve zorgvraag.”


In het monumentale pand en oude schoolgebouw worden in totaal 44 huurappartementen gerealiseerd voor oudere mensen met een intensieve zorgvraag. Leferink: “Bij IJsselheem werken we aan innovaties en verbeteringen om ook in de toekomst ondersteuning en zorg te kunnen bieden. De HBS is in onze optiek één van de oplossingen voor de groep ouderen met een intensieve zorgvraag in de tijd dat we in Nederland geen nieuwe verpleeghuizen bij willen bouwen. We willen een plek creëren waar mensen zich thuis voelen en waar zij de mogelijkheid hebben om zelfstandig te wonen én te leven. De bewoners mogen hier blijven doen wat ze zelf kunnen, samen met hun partner, familie, vrienden en anderen uit hun netwerk. Zij maken hun eigen keuzes. Zo blijven zij eigenaar van en over hun leven.”


Thuis, met zorg van IJsselheem Om de zelfredzaamheid van de toekomstige bewoners te behouden en mogelijk weer te vergroten, worden zij ondersteund door zorgtechnologie en domotica wat betekent dat sommige handelingen in huis worden geautomatiseerd. Daarnaast kunnen zij terecht bij hun sociale omgeving en bij de professionele medewerkers IJsselheem.


Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Met de overdracht van dit historische pand aan IJsselheem, blijft het behouden voor Kampen en de Kampenaren. Ik ben blij dat het precies de bestemming krijgt waar wij voor staan. Een sterke sociale basis en huisvesting voor senioren heeft de komende jaren onze specifieke aandacht. De sleutel heb ik daarom met vertrouwen overgedragen. Bij IJsselheem is het pand in goede handen, zij zorgen voor een belangrijke en noodzakelijke toevoeging van het aantal zorgappartementen in Kampen.”


Volgens planning zullen de eerste appartementen in 2024 gereed zijn. In het pand zullen ook cliënten van zorgorganisatie PGVZ gaan wonen. De onderlinge samenwerking tussen de verschillende cliëntgroepen zal in de komende tijd verder worden uitgewerkt. De verbouwing en realisatie van de appartementen is in handen van Salverda Bouw en projectontwikkelaar Schavast, beiden zijn onderdeel van de Schagen Groep. De komende weken staan in het teken van de voorbereidingen en de start van de verbouwingswerkzaamheden.


De ontwikkelingen van De HBS Kampen zijn te volgen via: www.hbskampen.nl

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page