top of page
Inschrijven

De HBS - Een thuis in Kampen 
In Kampen schittert De HBS een thuis voor ouderen. Dit prachtige historische gebouw wordt volledig gemoderniseerd en ligt aan de rand van het historisch centrum, een ideale locatie om comfortabel en sfeervol te wonen. 

 

Moderne voorzieningen 
De HBS heeft 44 appartementen verdeeld over drie verdiepingen, met twee liften, een binnentuin, een stalling voor scootmobielen en een ontmoetingsruimte. Op de bovenste verdieping zijn 15 appartementen voor jongeren met een beperking die begeleid wonen vanuit PGVZ.  

 

Zelfstandigheid en ondersteuning 
Om te kunnen wonen in een appartement van IJsselheem in De HBS heeft u of uw partner een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz-indicatie). In De HBS staat zelf- en samenredzaamheid centraal. U leeft hier zoals u nu gewend bent: zelfstandig in uw eigen huurappartement.   

De appartementen in De HBS zijn voorzien van thuis- en zorgtechnologie die u ondersteunen in het dagelijkse leven. Denk daarbij aan een douche/spoeltoilet, aansturing voor het automatisch openen en sluiten van gordijnen en een video-intercominstallatie.  

 

Om begeleid te wonen in één van de 15 appartementen die PGVZ huurt, heb je een indicatie van het CIZ of CentrumGemeente nodig. Dit is een plek voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of ondersteuningsvraag op het gebied van bijv. ASS.

 

Samen staan we sterker 
In De HBS woont u niet alleen. Wij verwachten dat u en uw buren in De HBS voor elkaar klaarstaan. Een koffieochtend, een lezing, het tuinonderhoud, een klusje of een boodschap doen voor uw buren; u regelt het samen.   

 

Daarbij wordt ook de omgeving betrokken. Samen met alle bewoners in de HBS en de dagbesteding van Philadelphia, de speeltuin, de basisschool en andere omwonenden bent u onderdeel van 'Social Hub Kampen'. Ook uw naasten hebben een rol om u te helpen waar nodig.   

 

Professionele zorg bij behoefte 
Bij een aanvullende zorgvraag biedt IJsselheem u professionele zorg, ondersteuning en behandeling thuis. We helpen u te herwinnen wat u niet meer kan en denken mee over passende oplossingen voor dat wat overblijft. Zo leeft u het leven dat bij u past. 

 

Interesse in een appartement van IJsselheem in De HBS? Schrijf u nu in! De interesselijst is open! 💖 Inschrijven kan via www.ijsselheem.nl/de-hbs of klik op de onderstaande knop.

 

Interesse in begeleid wonen in de HBS bij PGVZ? Dan kunt u zich inschrijven via https://pgvz.nl/inschrijvenhbs/ of klik op de onderstaande knop.

bottom of page