top of page
  • Foto van schrijverRedactie

‘Een appartementje met uitzicht op de IJssel zou perfect zijn’


Willem en Christine Doorduin

‘Ik heb jaren op de grote vaart gezeten, vooral op de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Daardoor blijft het uitzicht op water trekken. Je hoeft mij niet middenin de Veluwe neer te zetten’, aldus de 90-jarige Willem Doorduin. Samen met zijn dochter Christine bezocht hij meerdere creatieve bijeenkomsten over de HBS, ‘gewoon, om even rond te kijken. Ik vind dit een mooi pand op een mooie plek. Een appartementje met uitzicht op de IJssel zou perfect zijn.’


Geduld genoeg

Op dit moment woont Willem helemaal zelfstandig in zijn woning aan de Elzenstraat in Kampen. ‘Dat gaat prima. Ik kan de trap nog op en af en ik krijg regelmatig bezoek van mijn dochter en van mijn zoon en schoondochter.’ Daarnaast komt op gezette tijden de huishoudelijke hulp langs om te helpen in de huishouding en indien nodig kan Willem een beroep doen op de buurtzorg en de thuiszorg. Zoals laatst, toen hij onderuit was gegaan. Dochter Christine vertelt: ‘De gezondheid van pa is wankel. Als er op deze leeftijd iets met hem gebeurt, schalen we gelijk op met de buurtzorg. Daarom willen we binnenkort een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) aanvragen.’ En daarnaast gaat Willem zich zo snel mogelijk inschrijven voor een appartement in de HBS. ‘Ik heb niet veel ruimte nodig, maar ik zou wel graag wat meer uitzicht willen hebben. Op een stukje lucht bijvoorbeeld, maar het liefst op het water.’

352 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page