top of page
  • Foto van schrijverRedactie

IJsselheem tekent koopcontract voormalige HBS Kampen

Op donderdag 14 oktober heeft IJsselheem de voormalige HBS gekocht van de gemeente Kampen. De ondertekening van het koopcontract vond plaats in het monumentale pand zelf door Karin Leferink, Raad van Bestuur IJsselheem, en wethouder Albert Holtland. IJsselheem zal hier zorgappartementen gaan realiseren met een vernieuwend zorgconcept.
Eén euro

Het monumentale pand heeft IJsselheem aangekocht voor één euro. Een symbolisch bedrag, want IJsselheem investeert intensief in de renovatie en restauratie van de voormalige HBS. De organisatie zal in 2024 passende huisvesting bieden aan ouderen met een hoog complexe zorgvraag. Ook zullen er cliënten van de zorgorganisatie PGVZ gaan wonen. Wethouder Albert Holtland: “De gemeente heeft er het volste vertrouwen in dat IJsselheem het pand zorgvuldig gaat restaureren en renoveren, zodat het over enige tijd weer in volle glorie kan schitteren. Het werk begint nu pas, hier gaan we iets moois realiseren.”Tussen eigen huis en verpleeghuis in

Karin Leferink, Raad van Bestuur IJsselheem: “De huisvesting in de voormalige HBS moet passend zijn voor de doelgroep. We willen hoogwaardige zorg voor cliënten realiseren. We richten ons daarom op een nieuwe woonvorm tussen eigen huis en verpleeghuis in en zoeken de samenwerking op met partners zoals PGVZ. Want samen kom je verder, is het nieuwe adagium in de zorgwereld. Ook hopen we zo beweging de creëren op de woningmarkt voor bijvoorbeeld starters.”

De zorg krijgt op vernieuwende wijze vorm. Bijvoorbeeld door een brede inzet van technologie, domotica en andere hulpmiddelen. De zorgverlening stimuleert én respecteert de eigen mogelijkheden van cliënten. Samenwerking tussen informele en formele zorg wordt vanaf de start met bewoners en hun familie afgesproken, zodat gezamenlijk een mooie invulling van de zorg tot stand komt.


Traject

Karin Leferink over het traject tot nu toe: “Bij de start van de gesprekken met de gemeente zagen we veel uitdagingen. Onze aanvankelijke gedachte was: ‘Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan het serieus onderzoeken. In het daaropvolgende ontwikkeltraject zijn wij ondersteund door adviesbureau abcnova. Nu vinden we simpelweg geen redenen meer om het niet te doen. We gaan met veel vertrouwen deze prachtige uitdaging aan. Het is een hele mooie ontwikkeling voor Kampenaren met een intensieve zorgbehoefte.”

De nieuwe bestemming voor de voormalige HBS past ook binnen de kaders van het bestemmingsplan. De inrichting van de openbare ruimte rond de HBS zal in overleg met de ‘buren’ (organisaties, bedrijven en omwonenden) worden besproken.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page