top of page

Thuis, met zorg van IJsselheem

Twee dames drinken een kopje thee bij IJsselheem
Zelfstandig blijven wonen …

IJsselheem werkt continu aan innovaties en verbeteringen om cliënten ook in de toekomst ondersteuning en zorg te kunnen bieden. Het nieuwe concept ‘Thuis, met zorg van IJsselheem’ is daar een mooi voorbeeld van. IJsselheem gaat plekken creëren waar ouderen met een intensieve zorgvraag zich thuis voelen en waar zij, samen met hun partner, zelfstandig kunnen blijven wonen en leven. De bewoners van deze plekken zijn en blijven eigenaar van hun thuis en hun leven. Hun gewoonten, behoeften en wensen staan hier voorop.

 

… met hulp van technologie …

Ook op het gebied van de zorg ontwikkelt de technologie zich razendsnel. En daar maakt het concept ‘Thuis, met zorg van IJsselheem’ gebruik van. Want door deze slimme, technologische ontwikkelingen hebben ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen. Via een tablet kunnen zij bijvoorbeeld de gordijnen openen. En na het douchen kan een doucheföhn de bewoner droogblazen. Door inzet van dergelijke hulpmiddelen is voor zo’n handeling geen zorgmedewerker nodig. En dat vergroot de zelfredzaamheid van bewoners in hun eigen huis.

 

… met hulp van uw sociale netwerk …

Naast de inzet van technologie wordt gekeken hoe het sociale netwerk van de bewoners kan worden ingezet. Het nieuwe concept ‘Thuis, met zorg van IJsselheem’ gaat er namelijk vanuit dat familie, kennissen en mantelzorgers een steentje bijdragen aan de zorgvraag van deze cliënten. Daarnaast wordt bekeken hoe bewoners en omwonenden in de buurt elkaar kunnen versterken. Door bijvoorbeeld een zorgtaak voor elkaar uit te voeren, samen boodschappen te doen of gewoon een bezoekje aan elkaar te brengen en een lekker kopje koffie te drinken.

 

… en met hulp van de zorg van IJsselheem

Heeft een bewoner naast de hulp van technologie en het sociale netwerk toch nog een aanvullende zorgvraag? Dan biedt het team van zorgspecialisten zorg op die locaties waar IJsselheem invulling geeft aan het nieuwe concept ‘Thuis, met zorg van IJsselheem’.

tmzvij.png
bottom of page