top of page

Wonen met begeleiding van PGVZ

2023 PGVZ woongroep Apeldoorn websize-10
Op de hoogste etage worden momenteel 15 appartementen gerealiseerd voor PGVZ. Deze verdieping zal dienen als een thuis voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of ondersteuningsvraag, bijvoorbeeld op het gebied van ASS.
 
Er is een gezamenlijke ruimte waar je elkaar kunt ontmoeten. Het betreft geen groepswonen, maar je kunt de gezelligheid wel opzoeken met elkaar en bijvoorbeeld samen tv kijken. Als bewoner bij PGVZ vind je het leuk om af en toe iets te betekenen voor de bewoners van IJsselheem. Bijvoorbeeld door een praatje te maken of samen boodschappen te doen.
 
Zelfstandig begeleid wonen
Wij kunnen jou helpen om zelfstandiger te worden. We kunnen je bijvoorbeeld leren hoe je met geld moet omgaan, hoe je voor jezelf kunt koken of hoe je om kunt gaan met sociale situaties die lastig voor jou zijn. Onze focus is dat jij groeit en dat je je thuis voelt binnen de HBS.
 
Om in een appartement van PGVZ te wonen, zijn enkele voorwaarden van belang. Je bent overdag aan het werk, gaat naar school of dagbesteding of je kunt zelfstandig thuis zijn zonder directe begeleiding. Onze begeleiders zijn beschikbaar van 15:00 uur tot 10:00 uur de volgende ochtend. Om in aanmerking te komen, is een indicatie van het CIZ of de CentrumGemeente nodig.
 
Naar verwachting kunnen bewoners hier vanaf het begin van 2025 hun intrek nemen.
 
Begeleid wonen in de HBS?
PGVZ werkt met een wachtlijst. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Bel naar 038-3331794 of stuur een mailtje naar bemiddeling.isp@pgvz.nl.
 
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief van de HBS om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!
bottom of page